De auteurs

Media Didactica werd ontwikkeld door een projectteam van de onderzoeksgroep Didactica, Universiteit Antwerpen:

AleksanderAleksander Driesen is master in de Communicatiewetenschappen. Als leraar en nascholer heeft hij zich ertoe geëngageerd om de boodschap van mediawijs onderwijs via verschillende wegen te verspreiden.

 

Wil Meeus ProfielfotoWil Meeus is lerarenopleider aan de Universiteit Antwerpen. Hij onderwijst er algemene didactiek en vakdidactiek gedrags- en cultuurwetenschappen. Hij is lid van de onderzoeksgroep Didactica en van VELOV, de beroepsgroep van lerarenopleiders in Vlaanderen. Meer informatie kan je op zijn persoonlijke website vinden.

 

Jan T'Sas profielfotoJan T’Sas is lerarenopleider binnen de vakdidactiek Nederlands aan de Universiteit Antwerpen, onderzoeker aan de Karel de Grote hogeschool, auteur van diverse vakdidactische praktijkboeken en artikels, moderator van debatten en onderwijsjournalist.

 

Joris Van Ouytsel profielfotoJoris Van Ouytsel voert bij de onderzoeksgroep MIOS van de Universiteit Antwerpen een doctoraatsonderzoek uit naar het vrijgeven van persoonlijke informatie op sociaalnetwerksites door adolescenten. Daarnaast is hij gespecialiseerd in mediawijsheid en veilig internetgebruik bij jongeren. Meer informatie kan je op zijn persoonlijke website vinden.

Media Didactica kwam tot stand met de steun van

Met steun van de Vlaamse Overheid ELAnt - Expertisenetwerk Lerarenopleidingen Antwerpen